DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 15. listopadu 2019

Home » » Recenze/review - MORTUARY - The Autophagous Reign (2019)

Recenze/review - MORTUARY - The Autophagous Reign (2019)


MORTUARY - The Autophagous Reign 
CD 2019, XenoKorp

for english please scroll down

Přivázaný k židli, hledí vyděšeně před sebe. Už zkusil tolik bolesti, ale pořád to není nic proti tomu, co má teprve přijít. Nejdříve se k oku přiblíží ostrý skalpel. Šílenec je rozhodnut udělat z jeho hlavy napůl člověka, napůl stroj. Šrouby, pomalu pronikající do lebky, způsobují cukavé pohyby celého těla. Odkrojené kousky mozku se zdají být zpočátku zcela zbytečné, ale platí to jen do té doby, dokud nejsou vyměněny za nové součástky. Budoucnost mají stroje a ne lidé, tak proč zdržovat vývoj. Chladný pohled skleněných očí, chlad a temnota. Vítejte v novém světě! 

Poslouchám čerstvou desku death thrashových MORTUARY a vzpomínám na jejich koncert v rodném městě. Neměl jsem do té doby o kapele ani tušení a stala se mým soukromým objevem. Datum vzniku v roce 1989. Letos přicházejí s novinkou "The Autophagous Reign", která mi pronikla do hlavy úplně stejným způsobem, jako ostré hroty hřebů. Umírám!





Hudební násilí má mnoho podob a to které nám předkládají MORTUARY je jedním slovem démonické. Ostré kytary, všechno naladěno na smrt. K tomu thrashové údery a výsledkem je absolutní smršť, tsunami, které nezná slitování. Občas zaslechnu vlivy MALEVOLENT CREATION, sem tam dokonce MONSTROSITY, LOUDBLAST a nemůžu si pomoc a někdy na to jdou pánové podobným způsobem jako VADER.  Díky tomu, že se mezi oběma styly pohybují s elegancí, tak je deska i velmi pestrá. Není sice v ničem nová, převratná, progresivní, ale té energie a nadšení je tolik, že je hrozně lehké podlehnout. Člověk by ani nečekal, že staří psi dokáží být stále nebezpeční, ale to by byl velký omyl. Strčí do kapsy o hodně mladší skupiny a rozsekají vás na malé kousky. Po čase zjišťuji, že dostávám na novou desku čím dál tím větší chuť. Toužím být přivázaný k židli, nechat si odtrhat některé části těla, nahradit je různými mechanismy a death/thrash metalem. Chci se stát strojem, který bude uctívat jen dobrou hudbu a bude zabíjet na potkání. Úplně stejně to činí i MORTUARY a dělají to na výbornou! Masakr!




sumarizace:

Francouzští veteráni letos přišli s deskou, která ihned zohavila moji mysl. Poctivé řemeslo, zahrané s nadšením, ostře a s mrtvolnou atmosférou ve skladbách. Album "The Autophagous Reign" jakoby vzešlo z dávných časů. Je plné ohně, smrti, deathu i thrashe. Hudba se zde valí jako lavina z kamení a drtí vše živé v okruhu několika kilometrů.

MORTUARY se s tím nepářou, mají jasný cíl - vyhladit! Nutno říci, že se jim to daří. Líbí se mi neurvalý a neučesaný zvuk, mocná produkce i totální nasazení, které do muziky pánové dávají. Oceňuji i monumentální obal. Mám při poslechu pocit, že mi někdo stojí na hrudníku okovanou botou, dusí mě a drtí lebku v kleštích. Tohle album není nic pro slabé povahy. Masakruje, ničí, drásá a je bolestivé jako trhání nehtů bez umrtvení. Francouzští maniaci mě vykostili a pohodili jako nepotřebný kus masa u cesty. Občas se sice vkrádá lehký stereotyp, ale jako celek je album doslova devastující. Staří psi zase jednou všem ukázali, jak se má správně hrát poctivý death/thrash metal. Skvělá deska, která připomíná návštěvu opuštěných katakomb. Masakrující záležitost a za mě vynikající hnilobný zážitek!



Asphyx says:


French veterans came with an album which immediately broke my mind this year. Honest craft, played with enthusiasm, sharply and with deadly atmosphere in the songs. The album "The Autophagous Reign" seems like come from the ancient times. It is full of fire, death, death metal even thrash.The music rolls like a stone avalanche and it crushes everything living around a few miles.

MORTUARY work it well, they have a clear goal – to destroy the world! I have to say that they do a great job with it. I like the rolling sound, powerful production and the total deployment that those gentlemen give to their music. I appreciate the monumental cover. During the listening I feel that someone is standing on my chest with heavy boot, choking me and crushing my skull in pliers. This album is not for weak people. It massacres, destroys, crawls and it is very painful lake tearing of nails with no anaesthesia. Those French maniac teared out my bones and swept me away like an unnecessary piece of flesh by the road. Sometimes I hear a slight stereotype but as a whole album it is literally devastating. The old dogs once again showed us how the real death/thrash metal is supposed to sound. A great album which feels like a visit of abandoned catacombs. Massacre affair and a great rotting experience for me!


tracklist:
1. Delete / Replace
2. The Sapiens Order
3. A Curse in Disguise
4. Dominate Modus Operandi
5. Disposable
6. Eternal
7. Onwards to the Terminus
8. Recycled
9. Memorial in Vivo
10. Cheptel
11. Monuments
12. Under the Cross
13. Drowned into the Unreal
14. Mummified for Eternity

Share this games :

TWITTER