DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 30. prosince 2019

Home » » Recenze/review - CIANIDE - Unhumanized (2019)

Recenze/review - CIANIDE - Unhumanized (2019)


CIANIDE - Unhumanized
EP 2019, Hells Headbangers Records

for english please scroll down

Vlastně to takhle dělám skoro třicet let. Každý den ráno beru do ruky imaginární lopatu a krumpáč a jdu si vykopat další hrob. Poslouchám death metal celý svůj hudební život a uznávám hlavně smečky, které mě oslovily v dobách mého mládí. Američtí CIANIDE jsou legenda se vším, co k tomu patří a pokaždé, když vydají novou desku, jsem připravený na další pohřeb. Nikdy mě nezklamali a právem patří do chrámu slávy a smrti. Jsou totiž i po letech neskutečně uvěřitelní, shnilí, démoničtí. I letos jsem dostal do žil pět injekcí v podobě nových skladeb. Jsou plné jedu, špíny a nenávisti. Jsou učebnicí a šílenstvím, kterému se říká pravý death metal!

Krvavé kořeny nelze jen tak vytrhnout a ani to dělat nehodlám. Jasně, že je v tom kus nostalgie, ale také pravé víry, odhodlání, touhy vypáčit další víko od rakve. Vlastně opět nejde ani o slova a věty, ale hlavně o srdce. Jsem starý fanoušek, který znovu rád a s chutí poklekne před modlou se jménem CIANIDE



Devastující riffy, morbidní vokál, zvuk, který je mocný a zákeřný. To jsou hlavní atributy novinky a tak si při poslechu spokojeně pomlaskávám. Těším se na další kousek shnilého masa, přineseného na dřevěném podnose (samozřejmě vyřezaném ze staré rakve). Kosti praskají, démoni mají další důvod k radosti. Krve by se ve mě nedořezal, já vlastně ani pořádně nevím, kde při poslechu jsem. Možná zavřený ve staré kobce, přikovaný ke zdi a navěky odsouzený k hnití zaživa. Z obličeje mi lezou červi, maso odpadává od kostí. Toulám se záhrobím a hledám jediný pravý death metal. Tentokrát má jméno CIANIDE a opět se jedná o vynikající záležitost. EP mokvá, pálí a žhne. Bořím se po kolena v močálech z mrtvých rozkládajících se těl. Datum vzniku v roce 1988, zkušenosti, síla a energie. Vše bylo zúročeno a bylo nahráno EP, které nejvíc asi připomíná prasklý vřed. Tepe, bolí a když jej proříznete, tak z něj vyteče zkažená krev a ryzí death metal! Vynikající záležitost pro všechny nemrtvé! SMRT!



Asphyx says:

In music, just as in anything else, I believe in myself and my instincts. They have been moving in the underground for years, and I really appreciate the realness of the bands. CIANIDE are exactly the messengers of the death metal evil from the old days, which will always be worshiped by me. “Unhumanized” is a clear and loud response to classic death. Dust, rot, old cracked coffins. You can find all this on the new album. Welcome to the beyond world!


A mouldy sound, a vocal from the beyond world, everywhere is death and darkness. These are all strange things which make from good albums the excellent ones. I enjoyed my time with “Unhumanized” and I gladly spend long hours in my grave with it. I sifted the album between my fingers, ripping it into my head and letting it into my veins. It has become a part of me because its music is the one I love the most. Raw, genuine, real, deadly. CIANIDE has recorded an album full of savage melodies, dripping dirt, hate, evil and rot. We have once fallen in Hell and similar albums are like a duty for us. Excellent death metal answer to echoes from the beyond world! Catacombs have released another testimony! Death!



tracklist:
1. The Serpents Wake
2. Unhumanized
3. The Weapon of Curse
4. Traitors
5. Shadow of the Claw

band:
Scott Carroll - Guitars (1988-present)
Mike Perun - Vocals, Bass (1988-present)
Andy Kuizin - Drums (1995-present)

order here:

Share this games :

TWITTER