DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 29. května 2020

Home » » Recenze/review - MENTAL CASKET - Demo 2020 (2020)

Recenze/review - MENTAL CASKET - Demo 2020 (2020)



MENTAL CASKET - Demo 2020

“Demo 2020” is released on tape by Headsplit Rec. in US and by Howl Chain Rec. in Poland/Europe.

for english please scroll down

Tak jo, pojďme na to. Dlouhý výlet do Varšavy, návštěva tamního hřbitova a exhumace nového dema tamních MENTAL CASKET. Kapely, která je prašivá jako ruka uhnilé mrtvoly. Popraskaná víka, temnota a chlad. Lebky, co se na váš šklebí ze zdi. Kdo uhádne o jaký styl se jedná, vyhrává kalich hořkosti. Přehazuji si v ruce jejich novou kazetu - "Demo 2020" a připadám si jako v dobách, kdy jsem u starého přehrávače hltal všechno, co mělo na sobě lebku.

MENTAL CASKET hrají old school death metal jako řemen. Mají slušný zastřený zvuk, dobré nápady, obal jak vystřižený ze starých časopisů a ještě navíc se jedná o totální underground. Čím jsem starší, tak se do podobných oblastí vracím raději. Tady je ještě všechno v pořádku. Jedná se teprve o druhé demo, u kterého si podupávám nohou do rytmu. Buďte shnilí!


V "Demo 2020" jsou obsaženy na hrubo nasekané kousky PESTILENCE, ASPHYX, INCANTATION, OBITUARY, MASSACRE, DEATH. Tři skladby si člověk přehraje několikrát s chutí, baví ho špína, takový ten hnusný a ošklivý odér, který kdysi v devadesátých letech u kapel tolik miloval a který se už většinou vytrácí. Tahle hudba patří do starých opuštěných márnic, do kostnic, ve kterých se drtí kosti ve velkém a také do přehrávačů fanoušků, kteří mají pro podobnou hudbu slabost. Mnohým bude připadat demonahrávka až moc nečitelná, šílená, obyčejná. Jenže ono tomu tam není, zrovna MENTAL CASKET v sobě mají dar zaujmout, nakopat vám zadky, přesvědčit vás na svoji stranu. Výlet do undergroundové Varšavy se vydařil a bylo mi velkou ctí poznat tamní spolky. Píšu si do své knihy mrtvých, že na tuhle smečku si mám dávat pozor, sledovat ji i v budoucnu a hlavně si vždy poslechnout jejich novinky. Mají v sobě totiž něco zkaženého, smradlavého, šíleného. A to se u nás v podsvětí cení nadevše. Demo dohrálo a mě mrazí v kostech. Doporučuji!

sumarizace:


Vzpomínáte ještě na devadesátá léta, kdy světu vládly kapely jako PESTILENCE, ASPHYX, INCANTATION, OBITUARY, MASSACRE, DEATH a podobné? Také jste vyměňovali s kamarády kazety? Čekali dlouhé hodiny před obchodem, než otevřou a vy si budete moci koupit novou desku? Také jste nosili džínovou vestu posetou nášivkami? Také jste nekonečně dlouho diskutovali o novinkách? Tak přesně z té doby pochází i hudba MENTAL CASKET. Je stejně mrtvolně zkažená, opatřená skvělým morbidním zvukem, obalem, podobně pálí, žhne, drásá. Jedná se přesně o ten undergroundový death metal, který stále, i po tolika letech, hltám plnými doušky. Mám pocit, že kolem mě chodí dáma s kosou a čeká na vhodný okamžik, až do mě zasekne ostrou čepel. Skladby jsou opravdu velmi dobře napsané, mají v sobě drive, sílu, takový ten těžko popsatelný feeling, který odděluje dobré kapely od špatných. Přiznávám bez mučení, tahle demonahrávka mě opravdu baví poslouchat! Old school death metal s temně mokvajícím otiskem!

Asphyx says:
Do you remember the 1990s when bands like PESTILENCE, ASPHYX, INCANTATION, OBITUARY, MASSACRE, DEATH ruled the world? Did you also exchange tapes with your friends? Waiting long hours front of the store before they open and you can buy a new record? Did you also wear a denim vest with patches? Have you also been discussing infinitely long about nevelties? The music of MENTAL CASKET comes from exactly that time. It is just as deadly rotten, equipped with great morbid sound, and great cover, that album burning, glowing, scaring. It is precisely the underground death metal, which even after so many years, I swallow by full gulps. I feel like a lady with a scythe is walking around me and waiting for the right moment to get a sharp blade stuck in me. The songs are really very well written, they have drive, strength, such a hard-to-describe feeling that separates good bands from bad ones. I confess without torture, I really love to listening this demo! Old school death metal with a dark puffing print! 


Track list:
01. Visit me in my grave
02. Suburban hunt
03. Dose of gruesomeness

Links:
mentalcasket.bandcamp.com/album/demo-2020
www.facebook.com/howlchainrecords/
www.facebook.com/headsplitrecords/

Contact:
mentalcasket@gmail.com
howlchainrecords@gmail.com
headsplitrecords@yahoo.com
Share this games :

TWITTER