DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 17. února 2019

Home » » Report, photos, video - DEATHRONATION, BRUTALLY DECEASED - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 16. 2. 2019

Report, photos, video - DEATHRONATION, BRUTALLY DECEASED - club Divadlo pod Lampou, Plzeň - 16. 2. 2019


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

club: https://podlampou.cz/


"Jsem! Jsem! Žiji! Žiji! Jsem zdráv! Jsem zdráv! Probudil jsem se, jsa spokojen, neboť nejsem shnilý, nejsem zkažen hnilobným mokem, není porušen můj obal z jemného plátna, nejsem zkomolen, nejsou vyhnilé mé oči, nevytekly mé uši, má hlava není oddělena od mého trupu, nebyl mi vytržen jazyk, není ostříhán můj vlas, není vytrháno mé obočí, nebylo na mně spácháno nic zlého. Má mrtvola trvá, nejsouc porušena, nepodléhajíc zkáze v této zemi na věky." Egyptská kniha mrtvých

Vlastně ani nevím proč mi tenhle úryvek ze starodávného spisu tolik utkvěl v hlavě. Možná, že jsem už stará metalová fosilie, prosím, myšleno kvůli tomu, jak dlouho poslouchám metal, jinak jsem jura k pohledání (v rámci možností). I po třiceti letech mezi rychlými riffy, dunivými bicími, hlomozem, šílenstvím, pořád mám tuhle hudbu rád. Dala mi toho spoustu a i když se už někdy cítím jako nemrtvý v úvodním odstavci, tak mě pořád baví nejvíc akce, kdy se jde předtím do hospody, probere se svět a pak rovnou na koncert.


Člověk si totiž udělá náladu, přeřadí se z módu práce a rodina na styl pařba, metal, pohoda. Když k tomu máte ještě skvělou společnost jako já v hospodě U Ševců, tak není co řešit. Proberou se společné oblíbené knihy, filmy a samozřejmě muzika. Možná už nemáme ve svém věku tolik síly být na každém koncertě, ale stále se snažíme. Bojujeme, jak stroj dá. Podobná trachtace, jako ta sobotní v plzeňském klubu Divadlo pod Lampou, byla vlastně spíš takovým setkáním starých známých, než masovou záležitostí, ale o tom už underground bývá. 

Jsem, stejně asi jako každý, už zmlsaným posluchačem. Koncerty a festivaly si pečlivě vybírám. Podle kapel, podle klubu, podle předpokládaného osazenstva, které jej navštěvuje. Nemám už potřebu být všude a za každých okolností. Možná už jsem fakt starej a lenivej po zápřahu v práci a rodině, kdo ví? Každopádně, když jsme dopili a dopovídali, pomalu jsme se přesunuli do klubu.


Divadlo pod Lampou je kulturní zařízení, dotované městem, které požívá u místních (a vlastně i u mě, zažil jsem ještě starou dobrou Lampu při studiích) status legendy. Ale jo, pořád má něco do sebe, i když dovedl bych si představit lepší "auru". Jsem zvyklý na víc úsměvů ze strany personálu. Ale s tím mám poslední dobou problém všude. I na ulicích, v práci, venku je spousta lidí tak nějak pořád přednasraných. Ještě, že jsou zde kamarádi, známí a metal. Dost ale bylo úvodních slov, stejně chcete všichni vědět, jak nám zahrály kapely. 

Copak o to, metal to byl řádný, ostrý a nekompromisní. Jen si občas říkám, zda nedělám kapelám spíše medvědí službu. Protože když o nich napíšu, vyfotíme je, nahrajeme šumící video, tak spousta lidí ani nezvedne zadek, podívá se na vše doma v počítači a ještě má pocit, jak děsně moc podpořili metal. Jenže to je velká mýlka, přátelé. Živému koncertu, setkání, realitě, se nic nevyrovná. Sobotní večer to jasně potvrdil.

BRUTALLY DECEASED - přiznám se bez mučení, že tvorbu téhle smečky mám nejraději z období, kdy nahráli společné splitko s INTERMENT. Chlapci mají velkou výhodu, že v našich končinách skoro nikdo podobnou hudbu, postiženou "stocholmským syndromem", nehraje. Vystoupení bylo jako vždy mrtvolně výživné. Zničující, devastující, "buldozerózní". Nebylo tak neurvalé a zběsilé jako za starých časů, ale kluci zvládají své řemeslo pořád dobře. Odcházel jsem spokojen, potáceje se s vypáleným otiskem severského cejchu přímo na ksichtě. Velmi chorobné!








The Hell have spoken again – powerfully and loudly. Break old bones, open stinky graves! This music was for every true sexton! Swedish classic death metal performance which makes avalanches go! Pandora´s box has been open! The real cold massacre!

DEATHRONATION - tuhle partu jsem objevil někdy v roce 2014 a musím říct, že přesně splňovala mé představy o reálné smrti. Tuna špíny, otevřené hroby stylem jako to dělávali AUTOPSY, OBITUARY, MASSACRE, PUNGENT STENCH, ale i třeba DARKTHRONE. Starý, plesnivý smrtící kov, který nám byl v Plzni předložen se shnilou eleganci. Melodie přede mnou doslova mokvaly, všichni jsme si sáhli do prašivých mrtvol. Naše ruce byly náhle obaleny směsí špíny, plesniviny a bělostných pavučin. Stejně jako skladby, které kapela do nás sázela s přehledem, potřebou razancí i nadšením. Byli jsme součástí kdysi sepsané Knihy mrtvých a strženi do víru nekonečné prašiviny. Peklo jak vystřižené ze starodávným učebnic Smrti! Cítil jsem všude kolem puch rozkládajících se mrtvol, což je pro mě zárukou kvality! 








DEATHRONATION do not play games they know what they are doing. No warning, they are like sharks. They will tear you into small pieces and grind you to fine dust. This music was sharp, reminds me the scythe of the death itself. Bones are straightened up into large heaps, skulls are laughing with their white expressions and there is the smell of blood in the air. I am very happy about this gig! I am shaking hands with my own skeleton! An old ashy death metal which will separate your flesh from your bones. Killer concert!


Návštěvnost odpovídala stylu undergroundové akce. Koncert navštívilo cca 50 lidí, po organizační stránce bylo vše v pořádku a co se týká zvuku, tak jsem byl také spokojen.


Chtělo to ještě pivo, bývá mým dobrým zvykem, spláchnout mrtvolné zážitky někam do žaludku. Učiním tak, to je jasná věc. Celý večer jsem měl pocit, že se hraje vyloženě pro mě. Piva ve mě bylo už moc, ale to k podobným akcím patří, jako k mrtvému zimník. Chodím klubem již trošku rozevlátý, hýčkám si v sobě prožité emoce. Jsem jako zombie, která se plouží po světě, s trhavými pohyby a skelným pohledem. Mojí potravou ale nejsou mozky, jdu vyloženě po hudbě, která mě dokáže rozporcovat. Připadal jsem si jako vykostěný, ale uvnitř jsem byl klidný, spokojený a nadšený. Ještě, že i v dnešní době existují lidé, kteří podobné seance pořádají, díky moc za to!  

Byla to skvělá akce, usnul jsem hned jak zabitý a už v polospánku se těšil, jak si ráno zase počtu v Knize mrtvých a poslechnu pořádný deah metal. Obojí má pořád něco do sebe. Poslouchejte muziku srdcem a děkuji vám velmi pěkně za pozornost i podporu! A pamatujte, že i vaše "...mrtvola trvá, nejsouc porušena, nepodléhajíc zkáze v této zemi na věky."

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

about bands on DEADLY STORM ZINE:

DEATHRONATION:

BRUTALLY DECEASED

Share this games :

TWITTER